Social Media Vacatures

Lead Social Media

🌍️ Noord-Brabant 💸 Tot €6000,-

Droom jij in TikToks en leeft je voor Instagram stories? Heb je lef, ben je creatief en zit je boordevol innovatieve ideeën? Dan is de rol van Social Media & Influencer Marketeer de perfecte uitdaging!

Wat houdt de functie in?

Vanwege de snelle groei van het bedrijf wordt er gezocht naar een Social Media & Influencer Marketeer om de organische kanalen (voornamelijk Facebook, Instagram, Snapchat, TikTok en LinkedIn) naar een hoger niveau te tillen. De gezamenlijke socialmedia-kanalen hebben meer dan 450.000 volgers, en de nieuwe lead zal helpen dit bereik te vergroten en de merkidentiteit te versterken.

Als lead zal je verantwoordelijk zijn voor het ontwikkelen en implementeren van een krachtige socialmedia-strategie die de marketingdoelstellingen ondersteunt en het bereik en engagement op internationaal niveau vergroot. In nauwe samenwerking met de Head of Marketing zullen de socialdoelstellingen en KPI’s worden bepaald. Vervolgens wordt per kanaal een specifieke socialmedia-strategie opgezet.

Daarnaast zal je het bereik, de impressies, het aantal volgers en de engagement rate van de socialkanalen vergroten in lijn met de gestelde KPI’s. Samen met de Content Creator wordt een contentplan opgesteld op basis van de socialmedia-strategie en wordt gezorgd voor de (inhouse) uitwerking hiervan.

Het verder uitbouwen van influencer marketing en het inzetten van user-generated content (USG) zijn eveneens belangrijke taken, met als doel de naamsbekendheid en positieve merkbeleving te bevorderen. Je zal campagnes analyseren en evalueren, en werken aan groeimogelijkheden en verbeterinitiatieven.

Verder zal er nauw worden samengewerkt met specialisten op het gebied van social advertising om ervoor te zorgen dat de organische- en paidsocial-strategieën op elkaar aansluiten en elkaar versterken. Tot slot zal je verantwoordelijk zijn voor het opzetten en uitbouwen van de kaders voor community management.

Wat wordt er verwacht?

  • HBO werk- en denkniveau.

  • Minimaal 5 jaar werkervaring in het vakgebied, waarvan minimaal 2 jaar in een verantwoordelijke socialmedia-rol.

  • Een interessante trackrecord met duidelijke groei op diverse socialmedia-kanalen.

  • Data-driven en energie krijgen van werken in een commerciële organisatie.

  • Op de hoogte van trends en ontwikkelingen op het gebied van social media.

  • Ervaring in Google Analytics.

Wat wordt er geboden?

  • Salaris afhankelijk van ervaring €5000,- tot €6000,-

  • Reiskostenvergoeding van 0,23 cent netto per kilometer ongeacht woonplaats.

  • Mogelijkheden om zowel carrière- als persoonlijke doelstellingen te behalen, onder andere door wekelijks met een personal trainer aan fitheid te werken.

  • Een uitdagende job voor 32-40 uur per week met veel ruimte voor eigen inbreng, creativiteit en ontwikkeling.

  • Mogelijkheden voor passende trainingen en opleidingen.

  • Dagelijks een gratis verse lunch op kantoor.

Over het bedrijf

Het bedrijf voorziet maandelijks ongeveer een half miljoen members. Met een duidelijke visie wordt er gestreefd naar wereldwijde bekendheid van de producten. Het bedrijf is actief in meer dan 15 Europese landen en blijft snel groeien, waardoor er behoefte is aan specialisten die willen bijdragen aan het bereiken van de top. Solliciteer nu en word onderdeel van dit ambitieuze team!

Solliciteer direct

Jordy Duinhouwer

Founder Search-On

Floris van Hall

Founder Search-On