Nieuws

Trends TikTok 2023 & 2024

2023 2024 LinkedIn TikTok Trends

In de wereld van sociale media is er een platform dat de aandacht van miljoenen heeft getrokken en een ware revolutie teweeg heeft gebracht in hoe we content consumeren en delen: TikTok. Dit unieke platform heeft de manier waarop we entertainment en creativiteit beleven veranderd en is uitgegroeid tot een cultureel fenomeen dat over de hele wereld mensen boeit en verbindt. Nu zijn er vele trends voor 2023 en 2024, hoe zien die eruit?

Algemene trends

 • Actionable entertainment: TikTokgebruikers willen meer dan alleen maar entertainment. Ze willen ook iets leren of doen met de inhoud die ze zien. Dit betekent dat TikTok-makers video’s moeten maken die zowel leuk als informatief zijn.
 • Making space for joy: In een wereld vol stress en zorgen is het belangrijk om tijd te nemen voor plezier. TikTok is een geweldige manier om te lachen, te ontspannen en te genieten van het leven.
 • Community-built ideals: TikTok-gebruikers vinden het belangrijk om zich verbonden te voelen met een gemeenschap. Ze willen zich omringen met mensen die dezelfde waarden en interesses delen. Dit betekent dat TikTok-makers video’s moeten maken die een gevoel van gemeenschap en verbondenheid oproepen.

Specifieke trends

 • Dance challenges: Danschallenges zijn nog steeds een populaire trend op TikTok. In 2023 zijn er een aantal nieuwe danschallenges die viral zijn gegaan, waaronder de “Microwave Popcorn”-challenge, de “I Will Never Be Like You”-challenge en de “This Is A Dream”-challenge.
 • Pack an order with me: Veel kleine bedrijven gebruiken TikTok om hun producten te promoten. Een populaire manier om dit te doen is door video’s te maken waarin ze hun bestellingen inpakken. Deze video’s zijn een geweldige manier om een kijkje achter de schermen te geven van een bedrijf en een persoonlijke band op te bouwen met klanten.
 • ASMR/Satisfying videos: ASMR- en satisfying-video’s zijn ook nog steeds populair op TikTok. Deze video’s zijn ontworpen om een gevoel van rust en ontspanning te creëren.
 • Green screen: Green screen-video’s zijn een geweldige manier om je creativiteit te tonen. Met een green screen kun je je fantasie de vrije loop laten en in elke omgeving terechtkomen.
 • Skits: Skits zijn een leuke manier om een verhaal te vertellen of een boodschap over te brengen. TikTok-gebruikers houden van humor en entertainment, dus skits zijn een geweldige manier om hun aandacht te trekken.
 • Day in the life: Day in the life-video’s geven een kijkje in het leven van iemand anders. Deze video’s zijn een geweldige manier om nieuwe mensen te leren kennen en nieuwe perspectieven te krijgen.
 • Creators take the wheel: In deze trend geven TikTok-gebruikers de controle over hun For You-pagina aan een andere gebruiker. Dit is een leuke manier om nieuwe content te ontdekken en andere gebruikers te steunen.
 • [Insert subculture here] Tok: Er zijn veel verschillende subculturen op TikTok, elk met hun eigen unieke trends. Sommige populaire subculturen zijn #blacktiktok, #tiktokforwomen en #tiktokforthedisabled.

Toelichting Trends

De algemene trends van 2023 reflecteren de veranderende behoeften van TikTok-gebruikers. In een wereld vol stress en zorgen is het belangrijk voor mensen om plezier te hebben en zich verbonden te voelen met anderen. TikTok is een geweldige manier om deze behoeften te vervullen.

De specifieke trends van 2023 zijn een weerspiegeling van de creativiteit en het innovatieve vermogen van TikTok-gebruikers. TikTok-makers zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om te entertainen, informeren en verbinden.

Voorspellingen voor 2024

Het is moeilijk om te voorspellen welke trends populair zullen zijn in 2024. TikTok is een snel evoluerend platform en nieuwe trends kunnen zich in een mum van tijd ontwikkelen.

Een aantal trends die waarschijnlijk zullen blijven groeien in 2024 zijn:

 • Actionable entertainment: TikTokgebruikers willen meer dan alleen maar entertainment. Ze willen ook iets leren of doen met de inhoud die ze zien.
 • Community-built ideals: TikTok-gebruikers vinden het belangrijk om zich verbonden te voelen met een gemeenschap.
 • Subculture-based content: TikTok is een platform waar subculturen floreren. In 2024 zullen we waarschijnlijk meer zien van content die is gemaakt door en voor specifieke subculturen.

Daarnaast zijn er een aantal nieuwe trends die in 2024 de kop op kunnen steken, zoals:

 • Virtual reality: Virtual reality (VR) is een technologie die steeds populairder wordt. Het is mogelijk dat we in 2024 meer VR-video’s gaan zien op TikTok.
 • Artificial intelligence (AI): AI wordt steeds meer gebruikt in sociale media. Het is mogelijk dat we in 2024 AI-gebaseerde filters en effecten gaan zien op TikTok.

Bekijk hier de huidige digital marketing vacatures bij ons marketing recruitment agency, Search-On.

Gepubliceerd op 17 Oktober 2023

Kom in contact