Tips

Dit zegt je lichaamstaal over je

Armen over elkaar. Nee, niet doen. Sh*t, mijn lip trilt. Zat ik de hele tijd al met mijn voet te wiebelen? Benen over elkaar. Benen naast elkaar. Zou ze doorhebben dat ik de hele tijd zat te friemelen aan mijn haar? Onze lichaamstaal zegt veel over ons. Door je bewust te zijn van deze – vaak onbewuste – trekjes leer je meer over je gesprekspartner én kun je zelf ook zelfverzekerder aan een gesprek beginnen. Dit zegt je lichaamstaal over je.

Knipperen met je ogen

Wetenschappers hebben ontdekt dat wanneer iemand veel met zijn ogen knippert, dit een teken van stress is. Probeer er maar eens op te letten. 😉

De kin aanraken

Raakt de ander zijn of haar kin aan? Dan is de kans groot dat hij of zij iets aan het overwegen is. Stopt degene daarmee? Dan is de beslissing gemaakt.

Handjes boven de tafel

Wat je ook doet, houd die handen boven tafel. Waarom? Dit wekt vertrouwen bij de ander.

Je lippen op elkaar 

Volgens communicatiedeskundigen betekent dit dat we onszelf beschermen tegen gevaar. Samengeperste lippen zijn dan ook vaak een teken van angst of stress.

Houd oogcontact

Niets vervelender dan iemand die je tijdens een gesprek niet aankijkt, toch? Mensen vinden dit belangrijk. Het wekt een goede eerste indruk. Handig voor bij een sollicitatie.

Met je haar spelen

Naast dat met je haar spelen flirterig kan overkomen, roept het ook een teken van onzekerheid of stress op. Iets wat je beter niet kunt doen tijdens een (belangrijk) gesprek dus. 

Zak niet in

Jezelf groot maken zorgt voor een zelfverzekerde uitstraling. En nee, dan bedoelen we niet dat je je als een spierbundel moet gedragen. Goed rechtop zitten doet al wonderen.

Go kick some ass. Bekijk het overzicht van de huidige vacatures hier. 

Gepubliceerd op 23 september 2022

Kom in contact