Check de website, bekijk alle socials en Google het bedrijf voor het laatste nieuws. Het is belangrijk dat je je hebt ingelezen en kunt inhaken op de gespreksstof.
Vaak wordt dit tijdens de procedure bekendgemaakt. Is dat niet het geval? Vraag het dan. Zo kun je je gesprekspartner bijvoorbeeld op zoeken op LinkedIn en kijken of er overeenkomsten zijn tussen jullie. Handig om het ijs te breken in de eerste minuten.
En nee, we bedoelen niet dat je ‘m van A tot Z moet kunnen oplezen, maar het is wel handig dat je weet wat er binnen het werkveld gebeurt, wat je werkzaamheden zullen zijn en wat er van je verwacht wordt. Lees de vacature dus meerdere keren.
Onthoud dat het sollicitatiegesprek een gesprek is en geen overhoring. Laat zien dat je enthousiast en nieuwsgierig bent. Slim is om bijvoorbeeld vooraf 3 tot 5 vragen voor te bereiden en om een aantal voorbeelden te bedenken over wat je al hebt gedaan die waardevol zijn voor het bedrijf en/of de functie die je graag wilt hebben. Wees niet bang om ervaringen te delen. Zo krijgen ze een veel duidelijker beeld van je dan wat is gebleken uit je CV of motivatie.
Zet ‘m op! You can do this. ?
Gepubliceerd op 3 oktober 2022