Kies een goede foto op LinkedIn.
Tips

Picture perfect. Kies een goede foto op LinkedIn

LinkedIn Profielfoto Solliciteren

Dacht je nog altijd dat een goede LinkedIn-foto identiek was aan een pasfoto met nette kleding aan? Think again. Wij geven je 7 handige tips over waar je profielfoto aan moet voldoen.

Smile

Dat LinkedIn voornamelijk professioneel gebruikt wordt, betekent niet dat er niet gelachen mag worden. Integendeel. Een lach – klein of groot – zorgt juist voor een vriendelijke, warme uitstraling en maakt dat je makkelijker te benaderen bent.

Gebruik een recente foto

Wie doet het niet? Voordat je een gesprek hebt even checken hoe diegene eruit ziet. Zorg daarom voor een recente foto, zodat je gesprekspartner je herkent en zich meteen vertrouwd voelt. 

Verboden voor selfies

Nee, doe het niet. Echt niet. Boek een shoot bij een professionele fotograaf die weet wat hij/zij doet. En klopt, het is een investering, maar deze investering is het dubbel en dwars waard. 

Kijk recht in de camera

Werkt hetzelfde als in een gesprek, je wilt iemand kunnen aankijken. 

De juiste achtergrond

Eén van de voordelen van een professionele fotograaf: hij/zij weet hoe belangrijk een achtergrond is. Kies voor rust. Dat kijkt lekkerder en leidt ook niet af van waar het omgaat: jij. Een achtergrond kan een gekleurd doek in een studio zijn, maar je kunt ook naar buiten gaan. Denk bijvoorbeeld aan een plek in jouw werkgebied of bij het pand waar je werkt.

It’s all about you

Dus geen foto’s waar je met je vrienden, familie, kinderen of huisdieren op staat.

Wees jezelf

De belangrijkste als je het ons vraagt: wees jezelf. Dit zorgt ervoor dat er geen mismatch ontstaat bij een echte ontmoeting. Houd je van kleur? Draag je altijd een blazer? En is jouw tweede naam stuiterbal? Kies dan voor een enthousiaste foto met een gekleurde blazer en lach van oor tot oor. Dat is wie jij bent en wat je wilt uitstralen.

Je LinkedIn-profiel is natuurlijk meer dan alleen een foto, maar wel een heel belangrijke. Wil je meer tips over hoe je de rest van je pagina aantrekkelijk maakt? Stuur ons even een mailtje. Dan gaan wij daarmee aan de slag. Bekijk hier de huidige digital marketing vacatures bij ons marketing recruitment bureau

Gepubliceerd op 12 december 2022

Kom in contact