Waarom je nooit een lange sollicitatiebrief moet schrijven
Tips

Waarom je nooit een lange sollicitatiebrief moet schrijven

Sollicitatie Sollicitatiebrief Solliciteren

December is bij uitstek de maand om te evalueren en nieuwe plannen te maken, want met die 365 onbeschreven dagen in het vooruitzicht wil je iets anders. Een nieuwe baan kan daar zomaar bijhoren. Wat je hiervoor moet doen? Allereerst Search-On bellen en daarna een sterke sollicitatiebrief schrijven. Gaan we.

Houd het kort

Wist je dat een recruiter gemiddeld maar 6 (!) seconden naar een brief kijkt? Houd het daarom kort, scherp en krachtig. 

HALLO!

Zorg dat je allereerste zin meteen de aandacht trekt. Gevalletje, met gestrekt been erin. Want wanneer je de lezer hebt, is de kans groter dat hij/zij ‘m tot het einde leest. Extra tip: blijf weg van alle clichés. Er is maar één baan, zorg dat je eruit springt. 

Creabea tussenkopjes

Toch veel tekst achter elkaar? Werk met tussenkopjes. En houd deze duidelijk en gevat. 

Maak geen fouten

Kort, maar krachtig betekent niet dat het ook makkelijk mag. Alles wat je erin zet, moet wel kloppen, intelligent overkomen en inhoud hebben. Spelfouten zijn sowieso een no go, dus laat je brief ook zeker door een aantal mensen checken. 

Nooit copy-pasten

Hoe vaak zien wij teksten wel niet twee keer terug? Niet doen. Iedere organisatie en iedere baan is anders. Speel hier op in. Schrijf wat jij specifiek kan bijdragen in deze rol, richt je specifiek op de lezer van de brief of laat zien dat je je hebt verdiept in het bedrijf. Daar ga je punten mee scoren.

Zo! En dan is het nu tijd om met deze tips aan de gang te gaan en die goede first impression te maken. Je ook alvast voorbereiden op het sollicitatiegesprek? Lees onze blogs Zo bereid je je sollicitatiegesprek voor en Fouten die je beter niet kunt maken tijdens je sollicitatiegesprek.

Gepubliceerd op 5 december 2022

Kom in contact